Despre noi


Ideea

Acest site este ideea soției mele care și-a pierdut piciorul stâng de deasupra genunchiului în urma unui tragic accident de circulație. De când era copilă, soția mea a visat să devină un model profesionist. Totuși, ceea ce i-a deschis ochii a fost momentul când a intrat într-o competiție de modele acum câțiva ani în urmă. Fiind rușinată de condiția ei fizică, soția mea a ascuns faptul că purta o proteză de picior. Abia în timpul ultimei runde a concursului juriul a observat piciorul artificial. Soția mea a fost descalificată imediat.

În cele din urmă, această experiență dură a fost forța călăuzitoare pentru a crea un site care să ajute persoanele cu dizabilități fizice să lucreze ca modele profesioniste. Ampworld.de intenționează, de asemenea, să încurajeze persoanele cu dizabilități, să le ajute să aibă un optimism ridicat și speră să le ajute să depășească discriminarea pentru a reduce prejudecățile care afectează persoanele cu dizabilități fizice în lumea întreagă.

Din păcate, gradul de acceptare de către societate a persoanelor cu dizabilități – ca modele și ca oameni care, și în ciuda provocărilor lor fizice, reușesc să ducă o viață normală – diferă foarte mult de la țară la țară. De exemplu, este un lucru comun în Statele Unite purtarea protezelor fără învelișul exterior. În Olanda sunt organizate concursuri de modelling pentru persoanele cu dizabilități care sunt prezentate pe larg la televiziune la ore de vârf sâmbătă seara de una dintre cele mai mari televiziuni din țară. Totuși, și mai ales în unele dintre țările Europei de Est, persoanele cu dizabilități sunt amplu discriminate și se găsesc adesea în situația de a fi marginalizați social. Pentru oricine are o dizabilitate, acest gen de intoleranță este o piedică devastatoare în calea unei viziuni pozitive asupra vieții. Din nefericire, am avut de mai multe ori prilejul de a fi martori cu ochii noștri la astfel de situații. Nu mai este nevoie să spunem că am fost șocați, abătuți și întristați.

Scopurile site-ului nostru

Inevitabil, nu putem schimba toate aceste stereotipuri, intoleranțe și aspecte de inegalitate în multe țări peste noapte. Totuși credem cu tărie că fiecare succes oricât de mic ne ajută să ridicăm optimismul acelora care sunt îngrijorați și ne transmite mesajul important că nimeni de pe această planetă nu ar trebui să fie constrâns să se simtă inferior din cauza unei dizabilități fizice.

Scopul nostru este de a demonstra că, în primul rând, „frumusețe” și „dizabilitate” nu sunt nicidecum termeni contradictorii. În al doilea rând, persoanele cu dizabilități sunt la fel de fericite și au aceeași calitate a vieții și standard de viață ca și persoanele fără dizabilități (oare de ce acestea din urmă întotdeauna cred tocmai invers?). În al treilea rând, a lucra ca model profesionist este posibil. Și, nu în ultimul rând: nu are rost să te îngrijorezi că nu vei găsi băiatul potrivit, fata, partenerul sau sufletul pereche, și nu ai niciun motiv să te ascunzi de lume din cauza unei dizabilități fizice.

Știi că nu ar trebui să te uiți lung la persoanele cu dizabilități. Dar de ce nu? Ce dacă vezi accidental o persoană cu amputație care e atractivă și arată bine? De ce ar trebui să-ți întorci capul? Și, mai mult, de ce nu ar trebui această persoană să fie atractivă? Clar, există o barieră între oamenii cu dizabilități, în special cei cu amputații, și aceia care se simt atrași față de acestea și vor să le cunoască mai bine și viceversa. Aceasta este o prejudecată strigătoare la cer și trebuie să se schimbe.

Viceland Magazine, Constance Goldmann

Imagini și videoclipuri de la ședințele noastre foto sunt publicate cu regularitate în Zona Membri. Toate taxele de abonament sunt folosite pentru a organiza și plăti ședințele foto viitoare, pentru a realiza proiecte sociale și pentru a oferi proteze avansate modelelor noastre.